5.JPG

Op 9 maart 2015 werd onze Pim's geboren, als enig kitten. Pim's is een Noorse Boskat met een zwart (en een klein beetje wit) smoke-vachtje.
Pim's heeft ons als kitten betoverd toen we hem de eerste keer zagen. Hij was toen net geen 2 maanden oud. Enkele maanden eerder, in september, had m'n tante reeds een kitten beloofd voor m'n mama haar 50ste verjaardag, maar aangezien we in augustus nog maar net, redelijk onverwachts, afscheid hadden moeten nemen van onze Snickers, voelde geen van ons zich al klaar voor een nieuwe pluizenbol in huis. We gingen dus niet bewust op zoek naar een nieuw kitten, maar beslisten te wachten en te kijken wat ons pad kruiste.

DSC_4982-2.jpg

Toen we 1 mei op familiebezoek gingen, vielen we als een blok voor dat kleine, zwarte bolletje dat zich in zo'n speeltje met een gigantisch veer (met pompon op) had gewerkt en ons van onderen uitermate schattig zat aan te kijken. 'Is deze al verkocht?' vroegen we. Toen het dit niet het geval bleek, was onze keuze feitelijk gemaakt. Maar aangezien we het liefste 2 kittens tegelijk aanschaffen, zaten we met een klein probleem. Pim's was namelijk een enig kitten en had dus geen broertjes of zusjes die met hem mee konden verhuizen. Er was wel een nestje kitten van één maand jonger (toen nog redelijk hulpeloze wezentjes), dus gingen we een maand later nog eens langsgaan om te kijken wie Pim's z'n adoptiebroertje zou worden. Dat werd dan uiteindelijk onze gekke Tuc.
Pim's had wel een nogal verrassende start in het leven. Z'n mama was namelijk een nogal schuwe kattin waarmee m'n tante niet echt wist wat te doen. Ze was namelijk een prachtige Noorse boskat en zou erg goed zijn voor de fok, maar 

DSC_6818.jpg

Pim's

Pim's 002.jpg

haar angstige karakter deed haar twijfelen. Ze besloot dan toch om haar te laten dekken, in de hoop dat een nestje haar gedrag zou veranderen. Als vader koos ze haar vriendelijkste kater, Azraël, een jonger broertje van onze Snickers en Lion, die ze enige tijd samen met mama-poes in een kamer liet. Zonder veel actie als resultaat, dus liet ze beide katten nog wat langer bij elkaar vertoeven. Het kon nooit kwaad dat de schuwe kattin wat zou bijleren van de supersociale Azraël. 2 maanden later trof m'n tante echter een verrassing aan toen ze de kattenbakken ging schoonmaken. In de bak lag namelijk 1 wriemelend hoopje zwart kitten, onze Pim's. Niet wetend dat de kattin gedekt was geweest, was dit niet wat ze verwachtte te zien, en al zeker niet in de kattenbak. De mama werd socialer, net zoals ze had gehoopt, al was deze gedragsverandering jammer genoeg tijdelijk van aard.
Pim's is een mooie mix van beide katten. Hij is absoluut niet zo schuw als z'n moeder was, ondanks de vrees hiervoor van m'n tante, maar is toch heel wat gereserveerder naar vreemden toe dan onze Tuc is. Bij mensen die hij kent is hij echter een knuffelkont, soms zelf opdringerig. Zodra je een speelhengel tevoorschijn haalt, verandert Pim's echter in een razende furie. Hij is dan sneller dan z'n eigen schaduw in een poging het speeltje te pakken te krijgen en spring in allerlei bochten hoog de lucht in. En hij bleef rennen, zelfs wanneer hij achteraf met z'n tong uit z'n bekje gedurende meerdere minuten lag uit te

hijgen. Voor z'n eigen goed, moesten we zelf beslissen wanneer hij genoeg gespeeld had. Zeker als kitten en als puber was het vaak noodzakelijk om Pim's tijdelijk af te zonderen, zodat hij wat op adem kon komen, maar ook zodat de andere katten de kans kregen om mee te spelen. Zolang onze furie aanwezig was, maakten de anderen namelijk geen kans. Tegenwoordig is hij wat gekalmeerd en kunnen de anderen meespelen zonder dat wij moeten ingrijpen.
Pim's heeft wel nood aan speciale voeding, aangezien hij nogal gevoelige darmpjes heeft. Na maanden sukkelen (en het is echt niet aangenaam om een langharige kat in huis te hebben met diarree) hebben we eindelijk een voeding gevonden die aan alle eisen voldeed (hypo-allergeen, geen granen, hoog vleesgehalte,...) en was dat probleem opgelost. Wel was het verleden tijd om de katten nog tafelrestjes te voeren, aangezien hij ook hierop kon reageren. Mars, die is opgegroeid met restjes en dus steeds van de partij is wanneer hij kan bedelen voor voedsel, konden we dit niet meer afnemen, dus is het nu telkens goed kijken waar de andere katten zijn, voor we Mars verwennen. We willen namelijk niet dat Pim's of Tuc (die mee 'gestraft' is ;) ) benieuwd worden naar dat lekkers dat grote broer Mars toch steeds toegestopt krijgt.

DSC_2043-2.jpg

Vorige zomer dook er echter een nieuw probleem op: Pim's plaste bloed. Nadat de behandeling met antibiotica niet aansloeg, bleek uit een echografie dat onze Pim's last had van verschillende blaasstenen die zelfs bijna 1cm groot waren. Hij moest op een nieuw dieet, waar wij uiteraard niet om stonden te springen, wetende hoe moeilijk z'n darmpjes reageren op de meeste voeders. In eerste instantie zijn we de aanbevolen voeding van de dierenarts beginnen geven, terwijl we op zoek waren naar een beter alternatief. Platte stoelgang namen we er dan wel tijdelijk bij. En inderdaad, na enkele weken werd de stoelgang steeds platter. Hij is dus niet allergisch voor een bepaald bestanddeel (in dat geval zou hij onmiddellijk reageren op de nieuwe voeding), maar gewoon erg gevoelig. Nadat we een redelijk geschikte voeding gevonden hadden (die nog duurder was dan de voeding die de dierenarts verkocht) en de dierenarts deze had goedgekeurd, kon het nieuwe dieet starten. Een dure kost, want ook onze 2 gezonde viervoeters moesten/mochten hiervan mee-eten. Een maand later moest hij op controle. Indien de stenen niet (voldoende) waren opgelost door de voeding zou er een operatie volgen. Wel... de dierenarts was danig onder de indruk door ons zeer strikte dieet en de resultaten hiervan: de stenen waren volledig opgelost! Een nadeel van de nieuwe voeding? Het is geen light-voeding of 'sterilised'-voeding, zodat onze Pim's stilaan wel een buikje ontwikkeld. De andere katten lijken hier gelukkig minder last van te hebben. Nieuwe opdracht: dat extra gewicht er samen met Pim's afsporten!

DSC_5731-2-2.jpg

Pim's is samen met Tuc meegegaan voor een fotoshoot voor het castingbureau CastingTails. Ter plaatse bleek hij echter net niet genoeg te kunnen wennen aan de vreemde omgeving en beslisten we hem toch niet in te schrijven als model. Een opdracht zou bij hem teveel stress creëren.