top of page

I <3 Happy Cats: Revolutie


Het nieuwste boek van kattengedragsgoeroe Anneleen Bru is uit!

Na 'De handleiding voor een gelukkige kat', hetwelk een groot succes was in België maar ook in het buitenland, komt ze nu met boek 2 aandraven: 'I <3 Happy Cats: Revolutie'. Hiermee gaat ze nog een stapje verder en kijkt ze wat de oorzaak is van ongewenst gedrag (natuurlijk gedrag vs. onnatuurlijk gedrag: gelukkig gedrag vs. ongelukkig gedrag) en zorgt ze ervoor dat er nog meer gelukkige katjes rondhuppelen door 'problemen' op de correcte manier aan te pakken.

Maar wat heeft dit boek met mij te maken? Wel... Buiten het feit dat ik een enorme fan ben van alles wat met katten te maken heeft, zoals jullie reeds weten, en ik haar eerste boek alvast aan iedereen kan aanraden, heb ik de eer gehad te mogen meewerken aan 'de Revolutie'. Na een oproep om actiefoto's die Anneleen mocht gebruiken in het nieuwe boek, starte ik onmiddellijk met alle foto's van onze katjes te doorbladeren en geschikte foto's door te sturen. Mars in de boom, Tuc die worstelt met één van de andere katten, Pim's aan het drinken,... Arme Anneleen mocht vervolgens mijn meer dan 100 foto's doorpluizen samen met nog honderen anderen ingezonden foto's. En dan was het afwachten... Zou er een foto de selectie doorstaan? En zo ja: welke (of wie) zou er in het boek verschijnen? Wetende wat een succes het eerste boek was (en nog steeds is!), zat ik uiteraard volop te stressen tot de 'fotografen' eind september het verlossende nieuws te horen zouden krijgen. En ja, hoor! Minstens één van m'n foto's zou gepubliceerd worden!

Enkele dagen later poste Anneleen Bru een video van het demo-boek waarbij ze het doorbladerde. Ik denk dat ik niet de enige 'fotograaf' was waarbij die video meer op pauze heeft gestaan dan anders. Terwijl de adrenaline door m'n lijf gierde keek ik met pure concentratie naar m'n computerscherm. En wat zie ik? Een foto van Tuc'je! En nog één! En een oude foto van onze Lion. Pim's, Mars, en zelfs ouwe Snickers passeerden de revue. WAUW! Na meerdere keren de video bekeken te hebben, telde ik maar liefst 11 foto's: van onze eigen katjes (inclusief Snickers en Lion, die al een tijdje in de kattenhemel vertoeven), maar ook foto's van asielkatjes. Mijn geluk kon niet op! Dan was het wachten tot 15 november, wanneer het lanceringsevent plaatsvond en waarvoor ik een uitnodiging had ontvangen. En ja, hoor: opnieuw goed stressen tot het zover was. Ter plaatse bleken er nog 2 extra foto's in het boek te staan die ik niet eerder had gespot, wat het totaal op 13 foto's bracht. Mijn persoonlijk exemplaar laten onderteken door Anneleen en een fijne babbel gehad, zowel met haar als met enkele andere aanwezigen.

Dus: als jij binnenkort jouw eigen exemplaar in handen hebt, weet dan dat 'Tinne Vanwezel van Weazly Pictures' hieraan heeft meegewerkt! Hihi... Ik kan me geen grotere eer bedenken! Nog een dikke merci aan Anneleen Bru en Els Peeters (die me op de hoogte bracht van de 'fotozoektocht')! Dit is een blijvende, unieke herinnering! <3

bottom of page