top of page
Weazly-pictures-wit-2000px.png

Huisdierfotografie

OVER MIJ

Ik, Tinne Vanwezel, heb het geluk gehad opgegroeid te zijn omgeven door katten. Een leven zonder hen kan ik me niet voorstellen. Naast katten heb ik als kind ook goudvissen en dwerghamsters gehad en mocht ik als 'beestenvanger' inspringen wanneer er een wandelende tak van m'n zus was ontsnapt. Tot de dag van vandaag is het onbegrijpelijk dat zij die beesten in haar kamer wou houden terwijl ze ze zelfs niet durfde aanraken. ;)
Ook de wilde dieren heb ik steeds vol bewondering gadegeslagen. Als kleuter waren pissebedden, raar maar waar, m'n favoriete dieren, tot walging van vele volwassenen. 't Zijn nochtans nuttige beestjes!

Het was dan ook geen grote verrassing toen ik besloot om een poging te wagen van deze passie m'n job te maken. Door m'n nood aan afwisseling bleek de studie Diergeneeskunde ongeschikt voor me, aangezien er geen tijd overbleef om andere zaken te doen dan studeren. Dit 6 jaar volhouden was onmogelijk. Vervolgens dan maar aan de bacheloropleiding Agro- & biotechnologie begonnen, waar ik uiteraard koos voor de optie Dierenzorg. 3 jaar verstreken sneller dan gedacht en voor ik het weet had ik in juni 2016 m'n diploma op zak en ging op zoek naar een eerste werkervaring.
Zoals we gewaarschuwd waren, was dit niet simpel en het duurde dan ook bijna een jaar vooraleer ik deze te pakken kreeg. Sinds dan heb ik verschillende tijdelijke jobs mogen uitoefenen, de één met al meer enthousiasme als de andere, maar allemaal op de één of andere manier leerrijk.

In de herfst van 2018 startte ik tijdelijk als kattenverantwoordelijke bij Het Blauwe Kruis van Wommelgem en begon ik opnieuw intensiever met fotografie bezig te zijn. Tot dan toe was fotografie voornamelijk een hobby waardoor ik mooie (en vooral véél) foto's van m'n eigen katten verzamelde. Ook insecten en natuur in het algemeen waren regelmatig een onderwerp van m'n fotografie, maar het waren toch voornamelijk Mars, Pim's en Tuc die als model mochten dienen.
De katten fotograferen van het Blauwe Kruis van Wommelgem was een leuke toevoeging aan een zeer fijne job in de herfst van 2018 die bovendien erg nuttig was. Het was bovendien een keerpunt betreffende m'n fotografie: waar het voorheen enkel voor mezelf werd ingezet, ging ik nu ook fotograferen voor anderen, en dus werden m'n foto's ook door meer mensen gezien... 
Ook na m'n tewerkstelling daar, bleef ik aan de slag met de fotografie. Ik ging nog enkele keren terug naar Wommelgem, maar besloot toen dichter bij huis m'n 'talenten' in te zetten. Het dierenopvangcentrum Zemst verwelkomde mijn foto's en gebruikte enkele ervan zelfs voor hun website. Ik probeer op regelmatige basis bij hen langs te gaan om nieuwe diertjes vast te leggen...

In de tussentijd heeft ook Het Kattenkabinet in Grimbergen al enkele keren gebruik gemaakt van m'n aanbod om kittens of volwassen poezen op foto te zetten. Doordat dit in pleeggezinnen gebeurt, was dit een eerste ervaring voor mij met meer 'geposeerde' shoots. Vergelijk het maar met een studio-fotoshoot.
In de zomer van 2019 werd ik opnieuw tijdelijk gevraagd in te springen in het asiel van Wommelgem. Dit was een nieuwe aanzet om de katten weer van foto's te voorzien... Buiten Het Kattenkabinet en het Dierenopvangcentrum Zemst was er dus opnieuw een derde 'goed doel' die van m'n foto's gebruik maakten.

MIJN HUIDIGE KATTEN & INSPIRATIE

N18_4113_web.jpg
N18_4036_web.jpg

Tuc

Mars

Pim's

November 2019 zie ik als de 'start' van het échte werk. Ik volgde een eerste workshop (dieren)fotografie. Vanaf die dag staat de camera niet meer op 'automatisch', maar op 'manueel' ;) . Diezelfde maand begon ik m'n opgedane kennis van die workshop te benutten door ook de honden van Wommelgem op foto te zetten, samen met enkele andere fotografen. Uiteraard zijn deze honden niet de beste modellen, aangezien ze vaak geen commando's kennen, vaak al hyper zijn doordat ze vele uren in een hok zitten en ze een echt 'baasje' missen... Toch was dit een ideale manier om te oefenen en m'n portfolio aan te vullen met, naast de vele kattenfoto's, hondenportretten.

En nog meer fijn nieuws die maand! In november 2019 kwam ook het nieuwe boek van Anneleen Bru uit: 'I <3 Happy Cats: Revolutie'. Niet enkel een super boek voor de menige kattenliefhebber onder ons, maar bovendien eentje waar ik aan mocht mee'werken'. Wel ja, ik mocht Anneleen extra werk geven door lekker veel foto's door te sturen die ze misschien in haar boek kon gebruiken. Resultaat: maar liefst 13 foto's van onze huidige poezenbeesten Mars, Tuc en Pim's, ex-snorremansjes Snickers & Lion en enkele asielkatjes die ik op foto zette fungeren als beeldmateriaal in deze kattenbijbel! Supertrots op het resultaat en ik zou zeggen: kopen!

En dan was er 2020!
Derde keer, goede keer... In februari kon ik opnieuw aan de slag bij Het Blauwe Kruis van Wommelgem. Deze keer niet tijdelijk. En met die job kon ik ook beginnen dromen van een bijberoep. Eind februari was het dan eindelijk zo ver: Weazly Pictures was een feit! :) 

Super druk, uiteraard. Het wennen aan een nieuwe job en alles opstarten voor een bijberoep. Maar ik zag het helemaal zitten.

 

Dus hoppa! Here we go!

bottom of page