Tinne Vanwezel
Berkenlaan 57, 1850 Grimbergen

BTW 0743.620.806

 

Weazly-pictures-wit-4000px_edited.png

info@weazlypictures.be
0471/41.15.83
 

© 2023 by The Mountain Man. Proudly created with Wix.com

Ik, Tinne Vanwezel, heb het geluk gehad opgegroeid te zijn omgeven door katten. Een leven zonder hen kan ik me niet voorstellen. Naast katten heb ik als kind ook goudvissen en dwerghamsters gehad en mocht ik als 'beestenvanger' inspringen wanneer er een wandelende tak van m'n zus was ontsnapt. Tot de dag van vandaag is het onbegrijpelijk dat zij die beesten in haar kamer wou houden terwijl ze ze zelfs niet durfde aanraken. ;)
Ook de wilde dieren heb ik steeds vol bewondering gadegeslagen. Als kleuter waren pissebedden, raar maar waar, m'n favoriete dieren, tot walging van vele volwassenen. 't Zijn nochtans nuttige beestjes!

Het was dan ook geen grote verrassing toen ik besloot om een poging te wagen van deze passie m'n job te maken. Door m'n nood aan afwisseling bleek de studie Diergeneeskunde ongeschikt voor me, aangezien er geen tijd overbleef om andere zaken te doen dan studeren. Dit 6 jaar volhouden was onmogelijk. Vervolgens dan maar aan de bacheloropleiding Agro- & biotechnologie begonnen, waar ik uiteraard koos voor de optie Dierenzorg. 3 jaar verstreken sneller dan gedacht en voor ik het weet had ik in juni 2016 m'n diploma op zak en ging op zoek naar een eerste werkervaring.
Zoals we gewaarschuwd waren, was dit niet simpel en het duurde dan ook bijna een jaar vooraleer ik deze te pakken kreeg. Sinds dan heb ik verschillende tijdelijke jobs mogen uitoefenen, de één met al meer enthousiasme als de andere, maar allemaal op de één of andere manier leerrijk.Dé job heb ik voorlopig nog niet gevonden, maar tijdens één van m'n recente ervaringen begon ik opnieuw intensiever met fotografie bezig te zijn. Tot dan toe was fotografie voornamelijk een hobby waardoor ik mooie (en vooral véél) foto's van m'n eigen katten verzamelde. Ook insecten en natuur in het algemeen waren regelmatig een onderwerp van m'n fotografie, maar het waren toch voornamelijk Mars, Pim's en Tuc die als model mochten dienen.
De katten fotograferen van het Blauwe Kruis van Wommelgem was een leuke toevoeging aan een zeer fijne job in de herfst van 2018 die bovendien erg nuttig was. Het was bovendien een keerpunt betreffende m'n fotografie: waar het voorheen enkel voor mezelf werd ingezet, ging ik nu ook fotograferen voor anderen, en dus werden m'n foto's ook door meer mensen gezien... 

Ook na m'n tewerkstelling daar, bleef ik aan de slag met de fotografie. Ik ging nog enkele keren terug naar Wommelgem, maar besloot toen dichter bij huis m'n 'talenten' in te zetten. Het dierenopvangcentrum Zemst verwelkomde mijn foto's en gebruikte enkele ervan zelfs voor hun website. Ik probeer op regelmatige basis bij hen langs te gaan om nieuwe diertjes vast te leggen...
In de tussentijd heeft ook Het Kattenkabinet in Grimbergen al enkele keren gebruik gemaakt van m'n aanbod om kittens of volwassen poezen op foto te zetten. Doordat dit in pleeggezinnen gebeurt, is dit een eerste ervaring voor mij met meer 'geposeerde' shoots. Vergelijk het maar met een studio-fotoshoot.
Ook bij vrienden en familie heb ik reeds enkele beestjes vereeuwigd.
In september 2019 ging ik samen met enkele andere vrijwillige fotografen ook in het plaatselijke rusthuis enkele foto's nemen om hun gangen wat aan te kleden. Het rusthuis moet hiervan nog een selectie maken...Het idee om meer met fotografie te doen op professioneel vlak begint dan ook stilaan meer en meer op te spelen in m'n gedachten. In november 2019 heb ik dan ook voor de eerste maal een dierenfotografie-workshop geboekt om na veel eigenhandig 'gepruts' wat professioneler te werk te kunnen gaan. Want zo is het voorlopig nog steeds: vooralsnog heb ik nog geen enkele opleiding fotografie gevolgd. En dus is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. En wie weet... Misschien dat ik in de toekomst wel een eigen bedrijfje in bijberoep start. :)

In november 2019 kwam ook het nieuwe boek van Anneleen Bru uit: 'I <3 Happy Cats: Revolutie'. Niet enkel een super boek voor de menige kattenliefhebber onder ons, maar bovendien eentje waar ik aan mocht mee'werken'. Wel ja, ik mocht Anneleen extra werk geven door lekker veel foto's door te sturen die ze misschien in haar boek kon gebruiken. Resultaat: maar liefst 13 foto's van onze huidige poezenbeesten Mars, Tuc en Pim's, ex-snorremansjes Snickers & Lion en enkele asielkatjes die ik op foto zette fungeren als beeldmateriaal in deze kattenbijbel! Supertrots op het resultaat en ik zou zeggen: kopen!

About Me

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now